Geen categorie no image

Published on December 20th, 2016 | by Bodyfashion Born

0

Het belang van gezonde maaltijden

Gezonde maaltijden zijn belangrijk om je lichaam fit en gezond te houden. Nu de feestdagen er weer aankomen en er over het algemeen toch meer en ongezonder gegeten wordt, is het belangrijk om te weten wat het belang is van gezonde maaltijden. In deze blog zal ik uitleggen wat een gezonde maaltijd is en waarom dit zo belangrijk is, zodat u het nieuwe jaar met een frisse start kan beginnen. Daarnaast zal aan bod komen voor welke doelen gezonde maaltijden belangrijk zijn.

Waaruit bestaan gezonde maaltijden

Op dit moment zijn er ontzettend veel fitnessgoeroes die allemaal beweren dat zij het perfecte dieet hebben voor een gezond lichaam. Maar waaruit moeten gezonde maaltijden precies bestaan. Een goede gezonde maaltijd geeft je lichaam precies genoeg energie en voedingsstoffen. Bij het samenstellen van een maaltijd moet je erop letten dat er altijd voldoende fruit, groente en volkoren aanwezig is. Daarnaast moet er minimaal 1 keer per week peulvruchten in de maaltijd aanwezig zijn en moet je oppassen met verzadigde vetten. Per dag moeten er 3 gezonde maaltijden gegeten worden en tussendoor twee tot vier gezonde snacks. Daarnaast is het aan te raden om te variëren met verschillende soorten maaltijden.

Doelen van gezonde maaltijden

Naast het feit dat gezonde maaltijden altijd goed zijn voor je lichaam kunnen ze ook helpen bij bepaalde doelen die je wil halen. Zo zijn er natuurlijk veel mensen die bij de start van het nieuwe jaar willen afvallen of juist wat gespierder willen worden het komende jaar. Goede voeding kan hierbij helpen om deze doelen sneller te bereiken. Hierbij moet u er wel op letten dat elk doel zijn eigen maaltijden nodig heeft. Als u wilt afvallen is aan te raden om maaltijden te kiezen met wat minder calorieën en vet. Als u meer spieren wil kweken zullen de maaltijden juist meer calorieën en vetten moeten bevatten.


About the Author

Welkom bij Bodyfashion Born, de lingeriewinkel die meer biedt dan alleen onder-, bad en nachtmode. Naast (voorgevormde) bh’s met beugel en zonder beugel hebben wij ook een breed assortiment in prothese bh’s. Voor prothese badmode kunt u ook bij ons terecht, wij hebben diverse badpakken en tankini’s voor u. Heeft u advies nodig? Dan helpen wij u graag.Back to Top ↑