Dames lingerie

Published on December 13th, 2013 | by Bodyfashion Born

0

Hoe meet ik mijn cupmaat op?

Na het onderzoeken van cupmaten is gebleken dat 80% van de vrouwen de verkeerde behamaat dragen. Vrouwen wisselen gemiddeld zes keer in hun leven van cupmaat, en de fout die velen maken is dat ze na één keer meten voor de rest van hun leven dezelfde cupmaat kopen.

Hoe berekent men de cupmaat dan? Voor iemand die geen zin heeft om het op te laten meten door een winkelier zijn er de volgende instructies.
Begin met het meten van de onderwijdte, neem een meetlint en adem uit, hou het meetlint strak onder de borsten, maar zorg dat het niet knelt en schrijf de gemeten centimeters op. U heeft zojuist de omvang van uw lichaam direct onder de borsten gemeten.

Nu gaan we de bovenwijdte meten, dit doet u door een meetlint over het volste deel van uw borsten te leggen. Dit is vaak op tepelhoogte.  Hou het meetlint goed horizontaal, maar wederom niet te strak om de borsten heen. Noteer de gemeten centimeters.

Het cijfer dat u heeft opgeschreven bij de onderwijdte, is het cijfergedeelte van je beha-maat. Heeft u een onderwijdte van 77 centimeter, dan betekent dit een beha-maat van ..75 of ..80.

Trek nu van de onderwijdte je bovenwijdte af en kijk in de onderstaande tabel wat je cupmaat is:

10 – 12 cm: AA

12 – 14 cm: A

14 – 16 cm: B

16 – 18 cm: C

18 – 20 cm: D

20 – 22 cm: E

22 – 24 cm: F

24 – 26 cm: G

26 – 28 cm: H

28 – 30 cm: J

Let wel, dit is een richtlijn. Voor het meest accurate resultaat is het toch aan te raden om langs een lingeriewinkel te gaan.

Heeft u nu een maat die niet veel voorkomend is of andere bijzondere wensen, dan willen wij u aanraden om bij www.bodyfashion-born.nl te zoeken naar een beha.

U kunt hier ook terecht voor prothesebh’s en sportbh’s.


About the Author

Welkom bij Bodyfashion Born, de lingeriewinkel die meer biedt dan alleen onder-, bad en nachtmode. Naast (voorgevormde) bh’s met beugel en zonder beugel hebben wij ook een breed assortiment in prothese bh’s. Voor prothese badmode kunt u ook bij ons terecht, wij hebben diverse badpakken en tankini’s voor u. Heeft u advies nodig? Dan helpen wij u graag.Back to Top ↑