Prothese mode prothese badkleding

Published on May 1st, 2017 | by Bodyfashion Born

0

Prothese badkleding vinden, alle do’s en don’ts

Wanneer je naar buiten kijkt kun je het misschien nog niet geloven, maar het is alweer mei! Dit betekent dat de zomer er al snel aankomt, met hopelijk binnenkort ook het bijbehorende zomerse weer. Wanneer het zonnetje doorbreekt en het kwik boven 20 graden Celsius stijgt trekken we massaal onze badkleding uit de kast om een dagje naar het strand te gaan. Voor vrouwen die net een borstprothese gebruiken kan het lastig zijn om voor het eerst badkleding te gaan kopen. De badpakken of bikini’s die je voor de operatie droeg zitten niet meer zoals je gewend was. En bovendien heeft deze badkleding geen ruimte om een prothese in te kunnen dragen. Wanneer je op zoek gaat naar een prothese badpak of bikini komt er veel informatie op je af. In deze blog vertellen we je graag meer over het kopen van prothese badkleding.

Wat is er uniek aan prothese badkleding?

Prothese badkleding is gemaakt om ruimte te bieden aan een borstprothese. Deze badkleding heeft daarom altijd een uitsparing, een soort zakje, waarin de prothese geplaatst kan worden. Daarnaast zijn de prothese badpakken en bikini’s meestal aan de bovenkant hoger gesloten dan reguliere badkleding. Het valt op deze manier minder op dat je een borstprothese draagt. Hierdoor voelen veel vrouwen zich comfortabeler op het strand of in het zwembad.
Ook de openingen bij de armen zijn vaak hoger gesloten, om meer comfort te bieden bij het dragen. De band onder de borst is stevig en breed, zodat deze goed aansluit op het lichaam.

Laat je goed adviseren over prothese badkleding

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar prothese badkleding weet je vaak nog niet goed waar je precies rekening mee dient te houden. Bodyfashion Born heeft hier echter jarenlange ervaring mee, en kan je helpen om de belangrijkste valkuilen te vermijden. Wanneer je een afspraak maakt om langs te komen in onze showroom nemen wij ruim de tijd om verschillende modellen te passen en uit te proberen. Zo kom je erachter wat je prettig vindt, en wat past bij jouw lichaamstype. Samen lukt het vrijwel altijd om mooie prothese badkleding te vinden.

Tips bij het kopen van prothese badkleding

Wanneer je op zoek gaat naar mooie en comfortabele prothese badkleding kunnen de volgende tips goed van pas komen:
• Zorg voor de juiste maat. Het is bij prothese badkleding ontzettend belangrijk om de juiste maat te dragen, zodat de badkleding niet te los of te strak valt. Het kan zijn dat je maat na de operatie veranderd is, probeer daarom verschillende maten uit om te ontdekken wat het beste bij je lichaam past.
• Wees er alert op dat de bikinitop of bovenkant van het badpak goed aansluit op het lichaam. Het is hierbij belangrijk dat deze voldoende hooggesloten is, zodat de gehele prothese bedekt wordt. Niet alleen is de prothese op deze manier meer verhuld, maar hij blijft ook beter op zijn plaats.
• Voel je je niet helemaal comfortabel in een badpak of bikini? Probeer dan eens een mooi strandjurkje of sarong. Op deze manier kun je deze zomer toch zelfverzekerd een dagje naar het strand.


About the Author

Welkom bij Bodyfashion Born, de lingeriewinkel die meer biedt dan alleen onder-, bad en nachtmode. Naast (voorgevormde) bh’s met beugel en zonder beugel hebben wij ook een breed assortiment in prothese bh’s. Voor prothese badmode kunt u ook bij ons terecht, wij hebben diverse badpakken en tankini’s voor u. Heeft u advies nodig? Dan helpen wij u graag.Back to Top ↑