Heren ondergoed

Published on January 13th, 2014 | by Bodyfashion Born

0

Trends in de herenondermode

In de afgelopen decennia is heren ondergoed steeds belangrijker geworden. Sinds de komst van de lage jeans draait het namelijk niet langer alleen om functionaliteit, maar ook om hoe de onderbroek eruit ziet.  Het aanbod is steeds uitgebreider geworden en is bijna zo divers als het ondergoed aanbod voor vrouwen.

Voorheen namen mannen al gauw genoegen met de onderbroeken die voor ze gekocht werden, ‘Niemand ziet toch wat ik onder mijn kleren heb.’, tegenwoordig is dat niet meer het geval. Steeds meer mensen dragen hun broeken laag, hierdoor wordt hun onderbroek zichtbaar.  Calvin Klein heeft daar als eerste merk handig op ingespeeld door de elastische banden met hun merk aan de onderbroeken toe te voegen, in navolging Björn Borg met zowel de merkjes op de elastieken banden als unieke prints op het ondergoed zelf.

Sinds Björn Borg zijn er veel merken die prints op hun onderbroeken drukken en is herenondergoed in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. De trends in het herenondergoed volgen qua kleur de mode voor normale kleding en qua model is comfort een belangrijke factor. Aansluitende boxers of shorts zijn het populairst op dit moment, gevolgd door de slips en de jockstrap. De jockstrap is door het grote comfort erg populair onder de sporters.

Tegenwoordig is er ook shapewear verkrijgbaar voor heren. Dit wordt voornamelijk gekocht om een buikje of lovehandles een beetje te kunnen verbergen. Een ander voordeel is dat shapewear goed ondersteunt in de rug. Shapewear voor mannen is verkrijgbaar als strakke boxershort, slips, shirts en overhemden.

Er is steeds meer variatie in de herenondermode, de modellen, prints, tanktops en t-shirts veranderen met de dag en tegenwoordig zijn er zelfs kleurentrends onder het herenondergoed. Dit jaar loopt de modebewuste man in ondergoed in pasteltinten.


About the Author

Welkom bij Bodyfashion Born, de lingeriewinkel die meer biedt dan alleen onder-, bad en nachtmode. Naast (voorgevormde) bh’s met beugel en zonder beugel hebben wij ook een breed assortiment in prothese bh’s. Voor prothese badmode kunt u ook bij ons terecht, wij hebben diverse badpakken en tankini’s voor u. Heeft u advies nodig? Dan helpen wij u graag.Back to Top ↑